Privacy Officer as a Service

https://www.idcontrol.net/web/image/product.template/45/image_1920?unique=c301cf5

Gebaseerd op gewenste aantal uren. Pakketten per 2 uur. Maandelijks gefactureerd

250,00 € 250.0 EUR 250,00 € Exclusief BTW

250,00 € Exclusief BTW

Not Available For Sale

(125,00 € / Uren)

    Deze combinatie bestaat niet.


    Wilt u direct aan de slag met privacy en gegevensbescherming binnen uw organisatie of schiet u tekort aan mankracht of aan budget? Heeft uw organisatie een adviseur nodig voor een aantal uren per maand voor de bescherming van persoonsgegevens en privacy? Of hulp nodig bij de implementatie van en bewustwording rondom uw privacybeleid of uitvoering van een Data Protection Impact Assessment? Maak dan kennis met het Privacy as a Service team van ID Control.


    Wat is een Privacy Officer?

    Een Privacy Officer (PO) is verantwoordelijk voor het naleven en waarborgen van de privacywetgeving binnen een organisatie. 


    Wat zijn de taken van een Privacy Officer?

    De taken van een Privacy Officer variëren van toezicht houden op de privacy wet- en regelgeving, het coördineren en uitvoeren van maatregelen tot het adviseren van belanghebbenden bij incidenten en calamiteiten.

    In de basis helpt de Privacy Officer de organisatie in het voldoen aan wet- en regelgeving rondom privacy, zoals: 


    1. Governance structuur
      Beleggen verschillende privacy onderwerpen binnen de organisatie (denk aan normenkader bij control, rapportage bij BI, AI, etc.).
    2. Inventarisatie persoonsgegevens
      Inventariseren waar in de organisatie persoonsgegevens worden gebruikt en beheren van deze lijst.
    3. Privacy beleid
      Opstellen privacybeleid en –statements en onderhouden.
    4. Processen en procedures
      Zorgen dat processen en procedures binnen de organisatie in lijn zijn met privacy wet- en regelgeving.
    5. Training en bewustwording
      Verzorgen trainingen op het gebied van privacy binnen de organisatie en opstellen bewustzijnsprogramma.
    6. Informatiebeveiliging
      Onderhouden informatiebeveiligingsprogramma. 
    7. Contractmanagement
      Zorgdragen voor bewerkersovereenkomsten met derde partijen en deze onderhouden.
    8. Nieuwe projecten/processen
      Betrokken bij nieuwe projecten en/of processen die persoonsgegevens bewerken om impactanalyses uit te voeren en zorgdragen voor Privacy by Design.
    9. Datalekken
      Verzorgen van de coördinatie met, en is contactpersoon voor de Autoriteit Persoonsgegevens bij datalekken. Tevens beheerder van het interne datalekken register.
    10. Rechten van betrokkenen
      Verzorgen van de coördinatie met, en is contactpersoon voor de uitoefening van de rechten van betrokkenen. 
    11. Het uitvoeren van Data Protection Impact Assessments
      Op gestructureerde wijze zorg dragen voor een gedegen effectbeoordeling inzake gegevensbescherming.
    12. Externe ontwikkelingen
      Bijhouden externe ontwikkelingen op het gebied van privacy en gegevensbescherming bij waaronder best practices etc.